De ce se schimbă numele?

Lumea se schimbă, iar odată cu ea, toate energiile noastre, de aceea GDF SUEZ devine astăzi ENGIE.

Tranziția energetică este o mișcare mondială care se accelerează: dezvoltarea energiei din surse regenerabile, fără emisii de CO2, reducerea consumului energetic, revoluția digitală ... Așteptările consumatorilor și responsabilitatea noastră colectivă față de generațiile viitoare devin tot mai mari.

Mai mult ca niciodată, este timpul să acționăm, să fim optimiști și să căutăm împreună soluții care să schimbe viața de zi cu zi a fiecăruia dintre noi. Astăzi, trebuie să ne mobilizăm toate energiile, să inovăm, să adunăm și să dezvoltăm toate ideile.

ENGIE se angajează să inventeze energiile de mâine.

De ce se schimbă acum?

Este momentul ca Grupul să se proiecteze spre viitor; tranziția energetică este o realitate pentru care avem mari ambiții și o adevărată responsabilitate. Este întreaga miză a proiectului nostru corporativ care v-a fost prezentat acum ceva timp. Pentru a sprijini această transformare a Grupului nostru și a-i conferi semnificație, am luat decizia de ne asuma un nou nume. Acest nou nume este simplu și rezonant, evocând energia pentru toți și în toate culturile.

De ce ENGIE?

ENGIE înseamnă viziunea umană și pozitivă a energiei pe care dorim să o împărtășim. Se pronunță ca un prenume, dar și ca o contracţie a cuvântului energie. ENGIE este universal: înseamnă ceva pentru toți, în toate culturile, exprimând toate valorile și activitățile noastre.

Cu ENGIE afirmăm astăzi, mai mult ca niciodată, că energia ne privește pe toți: angajaţi, clienți, acționari și parteneri, deoarece noi toți, împreună, suntem arhitecții energiei. Obiectivul este simplu, dar ambițios: să aducem energia tuturor şi să respectăm mediul înconjurător.

GDF SUEZ dispare de tot? Nu mai este numele nostru?

GDF SUEZ devine ENGIE. GDF SUEZ rămâne denumirea socială, adică numele înscris în statute (numele juridic). GDF SUEZ va fi menținut pe documentele normative și documentele bursiere.

Se vor schimba toate mărcile? Ne îndreptăm spre o marcă unică?

Numai marca corporate și entitățile care ne reprezintă la nivel de țări se schimbă astăzi. GDF SUEZ devine ENGIE, GDF SUEZ Italia devine ENGIE Italia, GDF SUEZ North America devine ENGIE North America.

Lansăm începând de astăzi o reflecție cu privire la implementarea noului nume în cadrul diferitelor entități ale Grupului. Această reflecție se înscrie în cadrul proiectului nostru corporativ.

Totuși, dorința noastră este de a raționaliza și simplifica portofoliul nostru de mărci pentru a ne consolida vizibilitatea, notorietatea și coerența globală în jurul și în beneficiul noii noastre mărci. Obiectivul nostru este One Company, One Brand.

De ce nu se aplică această schimbare de îndată tuturor mărcilor existente?

Am dorit să asociem entitățile operaționale la această reflecție pentru a lucra la implementarea noii mărci. Se va constitui un grup de lucru dedicat, condus de Direcția de Comunicare. Acest demers se înscrie în cadrul proiectului nostru corporativ.