60 de tineri instalatori, absolvenți ai programului de învățământ profesional dual, au devenit angajați ai ENGIE Romania
60 de tineri instalatori, absolvenți ai programului de învățământ profesional în sistem dual, organizat de ENGIE Romania, au finalizat ciclul de studii, primind calificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze. Toți cei 60 de absolvenți, din București și Brașov, au acceptat oferta companiei și se vor alătura filialelor ENGIE Servicii și Distrigaz Sud Rețele. În total, de la începutul programului, în 2018, 114 absolvenți ai învățământului dual au acceptat oferta companiei.
În contextul unui deficit de personal calificat pe piața muncii, ENGIE Romania, în parteneriat cu Asociația Hands Across România, a lansat programul de învățământ profesional în sistem dual, “Energie pentru meseria mea”, prin care 165 de elevi din București, Brașov și Galați au fost selectați și înscriși în această formă de învățământ. Pentru anul școlar 2022-2023, ENGIE Romania formează alte două clase, în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” din București și Liceul Tehnologic “Tomis” din Constanța, fiind disponibile 25 de locuri pentru fiecare unitate de învățământ.
“Programul de învățământ profesional dual a devenit o pepinieră pentru viitorii noștri profesioniști, anul acesta, toți absolvenții alegând să se angajeze în cadrul filialelor noastre. Aceasta este dovada că educația și implicarea tuturor – autorități, profesori, ONG-uri și mediu privat – pot pune cu succes bazele noilor generații de meseriași. Ne bucurăm să ne bazăm pe energia celor 60 de tineri și le urez bun-venit la ENGIE!”, Eric Stab, Președinte Director General ENGIE Romania
Pentru calificarea celor 215 elevi înscriși în perioada 2018-2022, ENGIE Romania investește aproximativ 10.000.000 de lei.
Avantaje financiare multiple: până la 1.050 de lei lunar
Elevii care optează pentru programul de învățământ profesional în sistem dual “Energie pentru meseria mea” se bucură de avantaje financiare multiple, de până la 1.050 de lei lunar. Suplimentar față de bursa lunară acordată de statul român, în valoare de 200 de lei, ENGIE Romania oferă:
- Bursă lunară în valoare de 500 de lei;
- Bursă de merit în valoare de 200 de lei, în funcție de rezultatele școlare;
- Supliment de 150 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport pre-urban sau a cazării în regim de semi-internat;
- Masă de prânz pe toată durata practicii;
- Condiții excelente de practică, sub îndrumarea mentorilor cu experiență;
- Certificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze;
- Oportunitatea de a se angaja în cadrul uneia dintre filialele companiei, Distrigaz Sud Rețele și ENGIE Servicii, la finalul celor trei ani de studii.