Protecția mediului înconjurător şi limitarea efectelor schimbărilor climatice sunt preocupări constante ale ENGIE Romania, compania susținând proiecte de eficienţă menite să promoveze un consum sustenabil de energie.
10.400
ore voluntariat
2.000.000 euro
investiți
11.200
de beneficiari
Viitor Plus
Prima pădure ENGIE Romania a prins viață în Constanța, unul dintre județele cu cel mai mare deficit de pădure din România.
Alături de partenerii noștri de la Viitor Plus, am plantat 4.300 de copaci, câte unul pentru fiecare coleg din ENGIE Romania care face posibilă tranziția energetică, în fiecare zi. Plantarea puieților a fost realizată prin intermediul unui sistem mecanizat, astfel pădurea ENGIE face acum parte din perdeaua forestieră ce se va întinde pe opt hectare.
EFdeN
Inovația și grija față de mediu sunt pentru noi preocupări zilnice. Sprijinim echipa de tineri de la EFdeN să dezvolte soluții sustenabile și tehnologii de ultimă generație pentru orașele viitorului: producția de energie electrică verde, mobilitate verde, locuințe pasive.
Află mai multeAlături de Habitat for Humanity, am instalat panouri fotovoltaice pentru cele 12 locuințe sociale ale asociației SOS Satele Copiilor din București. Astfel, SOS Satele Copiilor devine prima comunitate socială care își produce energia electrică verde necesară pentru consum. Asigurarea autonomiei energetice va genera economii importante la factura de energie, fonduri pe care asociația le va direcționa în programele de îngrijire, educație și consiliere psihologică dedicate celor 400 de copii pe care îi are în grijă.
Află mai multeENGIE X HABITAT FOR HUMANITY
Facilităm accesul la energie din surse regenerabile pentru 20 de familii, care, din cauza situației materiale precare, erau nevoite să apeleze la surse de iluminat pe bază de petrol lampant. Împreună cu asociația Micul Geniu, instalăm panouri fotovoltaice, care vor produce energia electrică verde necesară pentru consum.
Află mai multeENGIE X MICUL GENIU
Dăm un byte de ajutor, cu Ateliere fără frontiere
În fiecare an, sute de echipamente IT ajung de la noi la asociația Ateliere fără Frontiere, care le recondiționează și dotează laboratoare din școli aflate în zone defavorizate. Astfel, prin reutilizarea acestor echipamente ne arătăm grija față de mediu, prin reducerea cantității deșeurilor electronice, și contribuim la digitalizarea procesului de educație.
1.000echipamente donate
42.000beneficiari vizați