În perioadele 25-26 decembrie 2024 și 1-2, 6-7 ianuarie 2025, numărul de Call Center ENGIE nu va fi disponibil. Te invităm să verifici programul centrelor noastre de relații cu clienții aici sau să folosești formularul de contact online.
ENGIE Romania continuă sprijinul în lupta împotriva COVID-19 și donează 110.000 euro către Dăruiește Viață pentru achiziția de echipamente medicale

ENGIE Romania continuă sprijinul în lupta împotriva COVID-19 și donează 110.000 euro către Dăruiește Viață pentru achiziția de echipamente medicale

În contextul situației generate de noul val al pandemiei COVID-19, ENGIE Romania răspunde din nou unei nevoi acute, semnalate de asociația parteneră, Dăruiește Viață, aceea de a achiziționa echipamente medicale pentru dotarea a trei unități medicale din București și Brașov.

Un aparat de anestezie de ultimă generație, un electrocardiograf, precum și monitoare pentru funcții vitale vor ajunge în unitățile COVID-19 ale Spitalului Universitar de Urgență Elias, Spitalului Județean de Urgență Brașov și Spitalului de Boli Infecțioase Brașov, prin intermediul asociației Dăruiește Viață. Echipamentele donate vor putea să fie utilizate și pentru tratarea altor tipuri de afecțiuni. Sprijinul ENGIE se ridică la 110.000 de euro, care se adaugă celor 207.000 de euro pe care compania i-a investit, alături de Dăruiește Viață, de la începutul pandemiei COVID-19.

“Sănătatea este bunul cel mai de preț al fiecăruia, cu atât mai mult în această perioadă dificilă pe care o traversăm. De aceea, sperăm că echipamentele donate, cu ajutorul Dăruiește Viață, pot face diferența în bine și că vor contribui la tratarea cât mai multor pacienți, atât în perioade critice, cum este cea prezentă, cât și pe viitor.” – Eric Stab, Președinte Director General ENGIE Romania.

“A trecut mai bine de un an de la debutul pandemiei, însă presiunea pe spitalele care tratează cazurile COVID-19 nu a scăzut deloc. Este în continuare nevoie de sprijin, în special pe zona de echipamente medicale care să ajute cadrele medicale să lupte pentru viața pacienților lor. Dincolo de responsabilitatea individuală pe care o avem fiecare în această pandemie, avem și datoria de a ajuta acolo unde este nevoie pentru a da o șansă în plus în viață – ceea ce Dăruiește Viață face de aproape 10 ani.” – Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață.

“Dăruiește Viață s-a implicat pe mai multe planuri pentru a ajuta spitalele să nu intre în colaps pe perioada pandemiei: dotarea cu echipamente de protecție, dotarea cu echipamente medicale, dar și construcția de spitale modulare pentru tratarea pacienților în stare gravă și de unități modulare de triaj. ENGIE este unul dintre partenerii care ne-au fost alături atât în inițiativele de infrastructură (construcția Unitații Modulare Elias pentru triajul epidemiologic), cât și în cele de dotare cu echipamente medicale. Contează foarte mult că împreună am reușit să facem lucruri importante pentru pacienți și pentru cadrele medicale.” – Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.

ENGIE Romania a investit 467.000 euro în lupta împotriva pandemiei COVID-19

Prin această contribuție, compania își reafirmă sprijinul pentru îmbunătățirea condițiilor din sistemul medical românesc. Încă de la începutul pandemiei COVID-19, ENGIE Romania a sprijinit cadrele medicale din prima linie și pacienții afectați de virusul SARS-COV-2 cu o contribuție financiară în valoare de 250.000 de euro direcționate către mai multe ONG-uri. Fondurile au fost utilizate pentru achiziția de echipamente pentru cadrele medicale, aparate de ventilație sau materiale de strictă necesitate pacienților confirmați cu COVID-19, precum și pentru servicii de îngrijire a pacienților cu boli oncologice, externați din spitalele destinate exclusiv pacienților cu COVID-19.

De asemenea, la finalul anul 2020, ENGIE Romania a sprijinit Dăruiește Viață pentru construirea, în incinta Spitalului Universitar de Urgență Elias din București, a unei zone moderne pentru realizarea triajului epidemiologic al pacienților. Unitatea de triaj, de aproximativ 110 de mp, pune la dispoziție o sală de așteptare și două camere de recoltare, respectând circuite separate pentru pacienții care prezintă simptome COVID-19 și cei care nu au simptomatologie specifică.