Eric Stab a participat la CEO Build
Eric Stab, CEO GDF SUEZ Energy România, a voluntariat, vineri, 19 septembrie, alături de alţi lideri ai mediului de afaceri, pe şantierul din Calea Floreasca, Nr 156, în sprijinul a peste 80 de copii rămaşi fără îngrijirea părinţilor.
Eric Stab alături de Mihai Boldijar (Bosch România), Irina Ashukina (Philip Morris Trading), Jean Valvis (Valvis Holding), Adrian Garofeanu (Knauf Insulation), Iulia Lascău (Euroglobal), Dragoș Panait (Red Angus Steakhouse & Hotel Class) a contribuit la reabilitarea celor 12 case din cadrul SOS Satele Copiilor din București. Munca acestora a ajutat ca cei peste 80 de copii ce locuiesc aici să aibă un loc mai bun în care să se bucure de copilărie.
“Sunt trei motive pentru care am participat la CEO Build. Primul este cauza nobilă. Habitat for Humanity România și SOS Satele Copiilor fac o treabă excelentă, SOS are grijă de copiii rămași fără îngrijirea părinților, iar Habitat for Humanity le oferă condiții mai bune de locuire. Al doilea motiv este că GDF SUEZ Energy România sprijină renovarea și eficientizarea energetică a celor 12 case de aici. Al treilea motiv este pentru că eu consider că este foarte important ca oamenii de afaceri să-și aloce timp pentru a investi în comunitate”, a declarat Eric Stab, CEO GDF SUEZ Energy România.
În fiecare casă locuiește o mamă socială având în grijă 6-7 copii. Casele au fost date în folosință acum 20 de ani și nu au mai fost renovate de atunci, iar în prezent ele sunt într-o stare avansată de degradare și au un consum energetic ridicat. Prin programul „Totul începe acasă!”, în parteneriat cu GDF SUEZ Energy România și Fundația GDF SUEZ, toate cele 12 case vor fi renovate și eficientizate energetic până la finalul lunii octombrie 2014.
Voluntarii care vin pe șantierele Habitat for Humanity România nu au nevoie de abilități speciale. Ei sunt coordonați pas cu pas de către echipele de specialiști ai organizației. Habitat for Humanity România implică voluntari străini, corporatiști români și din comunitate în toate activitățile de construcție și reabilitare.
Habitat for Humanity România implică voluntari străini, corporatiști români și din comunitate în toate activitățile de construcție și reabilitare. În fiecare an, pe șantierele Habitat for Humanity România vin în jur de 2.000 de voluntari, dintre care 800 sunt din marile corporaţii. Voluntarii muncesc pe șantierele Habitat for Humanity România, își acoperă toate costurile logistice (cazare, masă, transport, recreație și administrative) și, în plus, vin cu o donație consistentă pentru sprijinirea nevoii de locuire decentă în România.