În perioadele 25-26 decembrie 2024 și 1-2, 6-7 ianuarie 2025, numărul de Call Center ENGIE nu va fi disponibil. Te invităm să verifici programul centrelor noastre de relații cu clienții aici sau să folosești formularul de contact online.
Programul ,,ECOmunitatea ta !”

Programul ,,ECOmunitatea ta !”

GDF SUEZ Energy România şi Viitor Plus au lansat, în data de 11 mai 2010, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul „Valea Teleajenului – ECOmunitatea ta!”, o iniţiativă menită să sensibilizeze publicul larg privind protecţia mediului înconjurător.

Proiectul „Valea Teleajenului – ECOmunitatea ta!” se desfăşoară în zona Măneciu-Cheia şi vizează comunităţile locale din zonă şi turiştii care vizitează această regiune. Zonele de agrement atrag turişti din diferite oraşe, iar aceştia nu-şi asumă responsabilitatea pentru păstrarea curăţeniei zonelor respective. În acest sens, proiectul îşi propune să sensibilizeze şi să responsabilizeze, localnicii şi turiştii, deopotrivă, privind păstrarea curăţeniei în spaţiile de agrement şi încurajarea reciclării prin informarea publicului larg în privinţa localizarii diferitelor centre de colectare selectivă.

,,Valea Teleajenului-ECOmunitatea ta !’’ este un proiect complex având 3 direcţii de acţiune majore:

educarea, informarea şi sensibilizarea locuitorilor din zona Valea Teleajenului şi a turiştilor privind necesitatea colectării deşeurilor în spaţiile special amenajate în vederea reciclării şi păstrării curăţeniei; în acest sens, în luna aprilie, 1000 de elevi din zona respectivă -reprezentând peste 60% din elevii care studiază în Măneciu- au participat la sesiuni educaţionale privind aceste aspecte;

lansarea şi distribuirea Hărţii Reciclării în varianta tipărită şi on-line– un instrument inedit şi util care vine în întâmpinarea nevoilor de informare a populaţiei cu privire la centrele de colectare a deşeurilor din zonele oraşelor Bucureşti şi Ploieşti;

acţiunea de igienizare a  zonelor de agrement de pe Valea Teleajenului din data de 11 iunie.

În cadrul acestui program, a fost lansat blog-ul www.ecomunitateata.ro. În plus, a fost realizat un instrument inovator, practic locuitorilor şi turiştilor din oraşele Bucureşti şi Ploieşti, o premieră în România – Harta Reciclării, accesibilă pe site-ul www.hartareciclarii.ro. Pe această hartă, care va putea fi găsită în variantă tiparită şi on-line, sunt  marcate toate centrele de colectare a tuturor deşeurilor reciclabile din zonele Bucureşti şi Ploieşti (puncte stradale, retaileri, depozite de colectare, fabrici de reciclare).

,,Am ales să susţinem acest proiect din 2 motive : protecţia mediului înconjurător reprezintă o axă majoră a politicii noastre de responsabilitate socială şi angajaţii noştri au solicitat să se implice în astfel de proiecte, conştienţi de rolul pe care îl au în misiunea de a păstra un mediu curat pentru generaţiile viitoare. Compania încurajează constant voluntariatul intern şi de la an la an avem un număr tot mai mare de colegi care se implică în diferite proiecte derulate împreună cu partenerii noştri, a declarat Eric Stab, Preşedintele Consiliului de Administraţie al GDF SUEZ Energy România.

Actiunea de ecologizare a zonei Maneciu-Cheia, derulată în data de 11 iunie, a reunit peste 400 de voluntari ai ViitorPlus, angajați ai companiei GDF SUEZ Energy România, localnici, autorități locale, elevi, evenimentul bucurându-se de participarea Iulianei Tudor, eco-ambasador extraordinar al proiectului.

Echipele de voluntari au fost coordonate de ViitorPlus împreună cu cei 50 de eco-ambasadori recrutați dintre elevii din zonă și instruiți în timpul derulării proiectului.

S-au colectat aproape 1100 de saci, însemnând un volum de aproximativ 132 de metri cubi de deșeuri, dintre care aproape jumătate au fost transportate către centre de reciclare. Au fost montate containere destinate colectării selective a deșeurilor de plastic și metal în 7 puncte de-a lungul acestui traseu, iar turiștii și localnicii au fost încurajați să le folosească pentru a putea beneficia de un mediu înconjurător mai curat.

Autoritățile locale au preluat infrastructura creată și s-au angajat că vor supraveghea utilizarea corectă a containerelor de colectare selectivă.