Programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ ajunge si la Constanţa
ENGIE Romania şi Asociaţia Dăruieşte Viaţa continuă seria proiectelor de responsabilitate socială derulate în domeniul sănătăţii, dotând Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța cu 7 aparate de ventilaţie mecanică, de importanță vitală în tratamentul pacienților cu probleme respiratorii recurente.
Asociația Dăruiește Viață a identificat necesitățile medicale pentru ca Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța să poată trata la standarde ridicate un număr cât mai mare de pacienţi cu probleme respiratorii provenind din județele Constanţa, Tulcea, Ialomița și Călărași.
Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța are, în acest moment, doar un aparat de ventilație non invazivă, însă pentru a putea face față nevoilor bolnavilor, necesarul de astfel de aparate este de 10. Pacienții cu afecțiuni grave precum boala pulmonară obstructivă cronică, edemul pulmonar acut sau insuficiența respiratorie hipercapnică pot fi ajutați cu astfel de echipamente, acestea acţionând ca un substitut al respiraţiei normale.
“ENGIE Romania susține acele proiecte care au un impact semnificativ și de durată în comunitate. Prin acest tip de proiecte înțelegem să fim un actor responsabil, atent și receptiv la nevoile comunității, ţinând cont de faptul că, pentru clienţii nostri, consultaţi în cadrul unui studiu, sănătatea este domeniul prioritar de intervenţie în care trebuie să acţionăm. De aceea, suntem bucuroși să putem contribui la dotarea cu echipamente medicale vitale pentru pacienții care sunt tratați în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța”, a declarat Eric Stab, Președinte Director General ENGIE Romania.
„Ventilația noninvazivă (VNI) este un tratament pe termen lung destinat pacienților cu insuficienţă respiratorie cronică hipercapnică de diverse cauze: sindromul de obezitate-hipoventilaţie, boli restrictive toracice, BPOC, boli neuromusculare. La aceştia, ventilaţia noninvazivă are impact pozitiv asupra stării generale a pacientului, contribuind considerabil la restabilirea funcţiei respiratorii cu efecte benefice şi pentru statusul clinic general al pacientului; implicit, utilizarea acestor aparate în cazul pacienţilor noştri reduce timpul de spitalizare şi frecvenţa complicaţiilor ventilaţiei invazive,” a explicat, la rândul său, Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Constanța, Dr. Borgazi Erdin.
Programul Energie pentru o şansă la viaţă a fost lansat de ENGIE Romania în anul 2013 şi vizează îmbunătăţirea sistemului medical românesc în cadrul instituţiilor medicale publice, având ca direcţii de acţiune:
- modernizarea unor centre medicale de excelenţă;
- dotarea cu aparatură medicală de înaltă performanţă;
În cadrul programului a fost modernizat Centrul de Hematologie şi Transplant Medular al Institutului Clinic Fundeni, în 2013, în urma unei investiții de 375.000 de euro, iar în 2014, a fost dotată o nouă sală de operație în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, printr-o investiție de 235.000 de euro făcută de ENGIE Romania.